Eindejaarstips 2019 van de Consumentenbond

Ken je de nieuwsbrief van de Consumentenbond al? Op hun website kun je je ervoor aanmelden.

Hun beste eindejaarstips om te besparen op je belastingen van dit jaar deel ik hieronder met je. Overigens staat hun volledige lijst met tips ook op de website. Handig!

  1. Doe belangrijke uitgaven nog dit jaar
  2. Maak je (klein)kinderen blij met een schenking
  3. Los extra af op je hypotheek

Doe je schenking nog dit jaar

Hoe houd je de fiscus buiten de deur bij schenkingen? Bijvoorbeeld door de jaarlijkse vrijstelling voor de schenkbelasting. De kinderen besparen daardoor later erfbelasting en zelf verlaag je je vermogen in box 3.

Alle vrijstellingen

Leg je gift voor 5 jaar vast

Maak je periodiek een bedrag over naar een goed doel en wil je dit voorlopig blijven doen? Overweeg dan om dit voor 5 jaar vast te leggen. Op die manier zijn je giften namelijk volledig aftrekbaar, zónder drempel.

Wat is mijn voordeel?

Help je kind aan een huis

Wil je je kind of een andere dierbare financieel helpen? Bekijk hoeveel je belastingvrij mag schenken voor een huis. Soms is het aantrekkelijker om je familie geld te lenen.

Hoeveel kan ik schenken?

Belasting en schenken?

Het boek Slim schenken geeft onder andere informatie over de fiscale gevolgen voor de schenker en de ontvanger, de aangifte schenkbelasting en tarieven en vrijstellingen voor de schenkbelasting. Lees nu gratis het eerste hoofdstuk.

Koop het boek
Tip van belastingexpert Asha
Heb je meer dan €30.846 (voor stellen €61.692) op de bank en een kleine schuld? Los dan af voor belastingvoordeel. Doe je het vóór de jaarwisseling, dan heb je daar bij de aangifte over 2020 profijt van.

Bron: Consumentenbond.nl

Reageer